Β
ιογραφικό Σημείωμα
Η δικηγόρος Πολυτίμη Τασίκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981 και μεγάλωσε στις Σέρρες. Είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (με βαθμό Άριστα) του ίδιου ως άνω Πανεπιστημίου στον τομέα «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο», με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο. Στο πλαίσιο του διετούς αυτού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών συνέγραψε τη διπλωματική της εργασία με θέμα «Η ετοιμότητα εργασίας κατά το ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο», η οποία είναι δημοσιευμένη στο διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ.

Το 2005 έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και έκτοτε συνεργάστηκε με έγκριτα δικηγορικά γραφεία, ασχολούμενη αποκλειστικά με υποθέσεις ατομικού κ συλλογικού εργατικού δικαίου, ενώ επί τέσσερα έτη διετέλεσε συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του Καθηγητή Εργατικού Δικαίου του Α.Π.Θ., Δημητρίου Ζερδελή. Σήμερα, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω κ διατηρεί το ατομικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη με αποκλειστική ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια όλων αυτών των ετών ασκεί μάχιμη δικηγορία, είτε σε επίπεδο παροχής νομικών συμβουλών, είτε σε επίπεδο νομικής εκπροσώπησης των εντολέων της, ενώπιον Δικαστηρίων, Διοικητικών Αρχών, αλλά και στο πλαίσιο εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. Ειδικότερα, έχει χειριστεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά, πληθώρα υποθέσεων, εκπροσωπώντας τόσο την πλευρά του εργαζόμενου, όσο, όμως, και αυτή του εργοδότη, γεγονός που της έχει δώσει πλέον τη δυνατότητα να γνωρίζει πολύ καλά τους εν δυνάμει ισχυρισμούς και των δύο πλευρών, στοιχείο καθοριστικό για την επιτυχή έκβαση κάθε διαφοράς.

Προς τον σκοπό αυτό, παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις της νομοθεσίας, αλλά και της νομολογίας στον κλάδο του εργατικού δικαίου και συγκεκριμένα συμμετέχει σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια που αφορούν στον εν λόγω τομέα ειδίκευσης, ενώ, ταυτόχρονα, είναι μέλος της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας κ Κοινωνικής Ασφαλίσεως (ΕΔΕΚΑ), αλλά και συνδρομήτρια σε εξειδικευμένα νομικά περιοδικά που άπτονται αποκλειστικά της ύλης του εργατικού δικαίου.
Διαθέτει άριστη γνώση της αγγλικής και πολύ καλή γνώση της γαλλικής και ιταλικής γλώσσας.
Είναι παντρεμένη με τον καρδιολόγο, Θανάση Σιδέρη και μητέρα δύο παιδιών.

πολυτίμη τασίκα εργατολογος θεσσαλονικη